Duurzame renovatie en uitbouw

In deze tijd is een uitbouw niet alleen een kans om het woonoppervlak uit te breiden, het is tegelijk een manier om de duurzaamheid van je woning te verbeteren. Dat was ook de gedachte achter dit project.

Zware aluminium kozijnen voor modern en tijdloos effect 

Een van de keuzes die we hier samen met de klant gemaakt hebben, is om zware aluminium kozijnen te plaatsen met hoogrendementsglas (HR ++). Dit geeft de uitbouw niet alleen een tijdloos en modern karakter, deze kozijnen bieden ook uitstekende isolatie, waardoor warmteverlies wordt verminderd en energie-efficiëntie wordt bevorderd. Bovendien zijn het kozijnen die minimaal onderhoud vereisen en dus duurzaam zijn. 

Het geeft de woning een eigentijds uiterlijk, terwijl tegelijkertijd wordt bijgedragen aan een energiezuinigere toekomst.

Voorbereiding voor de warmtepomp

Een andere aanpassingen die we hier hebben gedaan is het treffen van voorbereidingen voor de installatie van een warmtepomp. Hiermee haalt de woning straks warmte uit de natuurlijke omgeving en zet deze om in energie voor verwarming en koeling. 

Afwerking met spachtelputz voor strakke muren 

Naast duurzame keuzes hebben we ook veel aandacht besteed aan de afwerking. De uitbouw van het huis is afgewerkt met spachtelputz, een decoratieve pleister met een fijne korrel die zorgt voor een moderne en elegante uitstraling. Binnen hebben we de muren sausklaar opgeleverd voor een strak geheel. 

Plaatsing van een dakkoepel voor optimale licht-inval 

Een licht huis woont prettiger. De plaatsing van een dakkoepel zorgt voor prachtig natuurlijk licht in de uitbouw. In de keuken die hier geplaatst wordt, genieten de bewoners straks van prettig natuurlijk licht.