Het leggen van zonnepanelen biedt nog steeds veel voordelen

Zonnepanelen (2)
Gepubliceerd op: 04-05-2023

Heeft u nog geen zonnepanelen op uw huis of bedrijfspand? Het leggen van zonnepanelen is nog steeds erg de moeite waard. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar biedt ook verschillende financiële voordelen. In dit blog gaan we daar verder op in. 

Milieuvoordelen van zonnepanelen 

Zonnepanelen produceren schone en hernieuwbare energie, wat helpt bij het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en bijdraagt aan het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Door zonnepanelen te gebruiken bent u minder afhankelijk van het energienet en wekt u zelf schone energie op. 

Lagere kosten met zonnepanelen 

Met de huidige salderingsregeling (die vanaf 2025 afgebouwd wordt) heeft u als particulier veel financiële voordelen van zonnepanelen. De door u opgewekte stroom mag u aftrekken van de gebruikte stroom (salderen). Ook met de afgebouwde salderingsregeling zullen de kosten van uw stroomgebruik met zonnepanelen lager zijn dan met zonnepanelen. 

Als u een overschot aan energie opwekt (dus als u meer opwekt dan u gebruikt), dan kunt u dit ook terugleveren aan de energiemaatschappij. U ontvangt hier dan een vergoeding voor. 

De initiële investering van het aanschaffen en het plaatsen van de zonnepanelen verdient u meestal in enkele jaren terug. Daarna gaan uw panelen dus echt geld opleveren.

 

Voordelen voor ondernemers

Als u als ondernemer zonnepanelen laat leggen profiteert u ook nog eens van diverse fiscale voordelen en mogelijk van subsidies van de overheid. Er zijn verschillende regelingen voor zowel kleine als grote verbruikers. 

De waarde van het pand wordt hoger

Met zonnepanelen verhoogt u de waarde van uw woning of bedrijfspand. Het maakt het pand aantrekkelijker voor kopers bij een eventuele verhuizing. Onderzoek wijst uit dat de waarde van een huis met zonnepanelen met zo’n 2,5% stijgt. 

Zonnepanelen zijn betrouwbaar

Zonnepanelen zijn betrouwbaar, hebben een lange levensduur en vragen weinig onderhoud. Eenmaal geïnstalleerd heeft u er dus weinig omkijken naar. Grote kosten voor reparatie zijn zeldzaam. Gemiddeld genomen gaan zonnepanelen 25 jaar mee: u kunt daar dus een behoorlijke tijd mee doen. 

Duurzaam imago

Door te kiezen voor zonnepanelen draagt u bij aan een duurzamere samenleving en kunt u uw imago als milieubewuste ondernemer versterken. Dat is in de huidige tijd een belangrijk signaal naar consumenten en partners. 

Veel ervaring met zonnepanelen plaatsen 

Bij LDL Bouw B.V. hebben we veel ervaring met het leggen van zonnepanelen. Dit kan zowel op een plat dak als op een hellend dak. Het voordeel van het plaatsen op een plat dak, is dat de panelen in de perfecte hoek op het zuiden gericht kunnen worden. Heeft u een hellend dak? Dan bepaalt de helling en richting van uw dak welke zonopbrengst u kunt realiseren. 

Bij het plaatsen van zonnepanelen komt meer kijken dan het leggen van de panelen alleen. Zo is er een aanpassing in de groepenkast nodig en is er een omvormer nodig. Mogelijk zijn er in uw specifieke situatie nog meer aanpassingen nodig: onze experts kunnen dat voor u bekijken. 

Meer weten over het plaatsen van zonnepanelen? 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het plaatsen van zonnepanelen op uw woning of bedrijfspand? Wij adviseren u graag en nemen uw specifieke situatie met u door. Neem vrijblijvend contact met ons op!