Nieuw stucwerk en afwerking villa in Eerbeek

Eerbeek Na4
Gepubliceerd op: 07-04-2023

Situatie voor

  • Eerbeek Voor2
  • Eerbeek Voor3
  • Eerbeek Voor4
  • Eerbeek Voor1

 

Bij LDL Bouw B.V. helpen we u graag met bouwen en verbouwen. We bouwen niet alleen nieuwe woningen of breiden bestaande woningen uit: we zijn er ook om problemen op te lossen die bij een eerdere verbouwing zijn ontstaan. Lees hier hoe dat in zijn werk ging bij een mooie villa in Eerbeek. 

10 jaar geleden fouten gemaakt 

Onze klant had 10 jaar geleden de buitenkant van zijn prachtige villa in de bossen van Eerbeek laten afwerken door een stukadoorsbedrijf. Helaas was dat niet goed gedaan. De toplaag van het stucwerk begon namelijk al snel te brokkelen en los te gaan. Het bleek dat het bedrijf dat de afwerking had uitgevoerd, had nagelaten om de onderste laag te beschermen tegen optrekkend vocht. Dit leidde tot aanzienlijke beschadigingen. Het zag er niet mooi uit en de klant was er niet blij mee. 

Advies van Strikolith 

Wij werken graag met de beste materialen en met de beste partners en leveranciers. Daarom hebben we, voordat we aan deze klus begonnen, advies op maat ingewonnen bij Strikolith

Met dit advies op zak zijn onze stukadoors en schilders aan de slag gegaan. En met succes, het stucwerk zit er nu goed op en zal niet weer gaan afbrokkelen. Het resultaat is te zien op de foto's voor en na de renovatie.

Stucwerk buitenmuur vraagt om speciale aandacht

Het stucwerk op een buitenmuur is natuurlijk wel iets anders dan op een binnenmuur. Zo moet het stucwerk op een buitenmuur bijvoorbeeld bestand zijn tegen vorst en vocht. Bovendien moet het stucwerk op een buitenmuur ook voldoende hechting hebben. Dit betekent dat het stucwerk goed moet hechten aan de ondergrond en dat het niet los mag laten of afbrokkelen, zoals bij deze klant 10 jaar terug is gebeurd.

Situatie na

  • Eerbeek Na1
  • Eerbeek Na2
  • Eerbeek Na3
  • Eerbeek Na4
  • Eerbeek Na5

 

Ook isolatie en uitstraling aangepakt

Met het stucen en schilderen van de buitenmuur waren we nog niet klaar. We hebben niet alleen de afwerking van de woning verbeterd, we hebben ook andere verbeteringen aangebracht. Zo hebben we alle ramen vervangen door HR++ ruiten en alle ramen opnieuw geschilderd. Dit zorgt niet alleen voor een betere isolatie van de woning, maar ook voor een mooiere uitstraling.

Belgische steen op kopse kanten 

Om het plaatje compleet te maken hebben we op de vensterbanken en kopse kanten van het huis Belgische steen geplakt. Dit geeft niet alleen een mooie uitstraling aan de woning, maar beschermt ook tegen weersinvloeden en vocht.

Belgische steen is een kalkhoudende natuursteen die ook wel blauwe hardsteen genoemd wordt, vanwege de blauwgrijze kleur. Belgische steen wordt gewonnen in groeves in België en is een duurzame en slijtvaste steensoort. Het heeft een unieke uitstraling die heel goed past bij deze villa. Het past namelijk goed bij zowel moderne als klassieke bouwstijlen en is goed bestand tegen weersinvloeden en vocht. 

Ook advies op maat nodig? 

Bij LDL Bouw B.V. vinden we het belangrijk om onze klanten de beste service te bieden. Dat betekent soms ook dat we problemen moeten oplossen die zijn veroorzaakt door andere bouwbedrijven. We zijn erg blij dat we deze klant hebben kunnen helpen met deze klus. 

Heeft u ook een bouwproject dat niet helemaal volgens plan is gelopen? Onze vakmensen komen graag bij u langs om te cont wat de mogelijkheden zijn. We helpen u graag!