Verduurzamen van uw woning: 5 tips

Zonnepanelen (1)
Gepubliceerd op: 09-12-2022

Het zijn kostbare tijden voor woningbezitters. De energieprijzen zijn hoger dan ze in jaren zijn geweest. Door nu uw woning te verduurzamen kunt u dus direct geld besparen. Uiteraard kunnen wij u helpen met het verduurzamen van uw woning. In dit artikel gaan we in op 5 manieren voor een energiezuiniger huis. 

Het is verstandig om voor het verduurzamen van uw woning vakmensen in te schakelen. Dan weet u zeker dat het werk netjes, goed en op tijd gebeurt. Bij LDL Bouw B.V. werken we altijd met duidelijke, heldere communicatie en onze projecten lopen zelden uit. Zo weet u zeker dat u er de komende winter duurzamer bijzit! 

Zonnepanelen aanleggen

Met zonnepanelen op uw dak wekt u zelf stroom op uit zonlicht. Ideaal om de energierekening te verlagen. De energie die u opwekt kunt u direct weer gebruiken in uw woning. Zo draait bijvoorbeeld de wasmachine direct op de stroom die u op dat moment opwerkt. Voor het deel dat u teruglevert aan uw energiemaatschappij krijgt u een vergoeding (deze is wel lager dan het bedrag dat u bij dezelfde energiemaatschappij betaald per kWh). Onze vakmensen kunnen de zonnepanelen plaatsen op uw dak. We komen eerst de situatie met u beoordelen om u te adviseren over de mogelijkheden en het aantal te plaatsen panelen, bijvoorbeeld. 

Isoleer uw woning goed

Een van de meest snelle manieren om uw huis te verduurzamen is door het beter te isoleren. Vooral oudere huizen zijn vaak niet goed geïsoleerd. Met een goede isolatie houdt u in de winter de warmte binnen en in de zomer de hitte buiten. Wij kunnen u helpen met het installeren van isolatieglas, muurisolatie of bijvoorbeeld dakisolatie. Dit levert u al snel een lagere energierekening op doordat u minder hoeft te stoken.  

Gebruik energiezuinige apparaten 

Over het algemeen gebruiken oude apparaten meer stroom dan nieuwe. Bekijk welke apparaten in uw huis het meeste stroom verbruiken en vervang deze door nieuwere exemplaren. Kijk bij het kopen van nieuwe apparaten naar het energielabel om te zien hoe zuinig het apparaat is. Apparaten die veel stroom gebruiken zijn bijvoorbeeld de wasmachine, televisie, elektrische boiler of een jacuzzi.

Kies voor duurzame verwarming

Er zijn verschillende manieren om uw huis te verwarmen op een duurzame manier. Bijvoorbeeld door middel van een warmtepomp. Dit kan leiden tot lagere energiekosten, omdat een warmtepomp geen gas gebruikt. Onze experts vertellen u graag meer over de mogelijkheden van een warmtepomp en of dit in uw woning te realiseren is. 

Overweeg groene energie 

U kunt overwegen om groene energie af te nemen bij uw energieleverancier. Dit is energie die op een duurzame manier is opgewekt, bijvoorbeeld door middel van zonnepanelen of windmolens. Dit kan bijdragen aan een lagere uitstoot van CO2 en een schoner milieu. Het levert geen lagere energierekening op, maar is wel duurzaam met het oog op de toekomst van onze planeet. 

Schakel vakmensen in 

Wilt u echt werk maken van een meer duurzame woning? Schakel dan onze vakmensen in. Wij hebben mensen voor elke klus. Of het nu gaat om het isoleren van uw woning, het plaatsen van een warmtepomp of om de realisatie van een complete nieuw- of aanbouw. Neem contact met ons op!