Vervangen kozijnen door kunststof of aluminium kozijnen

Kunststof En Aluminium Kozijnen 4
Gepubliceerd op: 04-05-2023

Kunststof kozijnen en aluminium kozijnen zijn twee populaire opties voor het vervangen van oude ramen of het installeren van nieuwe ramen in een woning of bedrijfspand. Beide materialen zijn vergelijkbaar en hebben verschillende voordelen ten opzichte van houten kozijnen. Kiest u voor aluminium of voor kunststof kozijnen? In dit artikel gaan we in op de verschillende eigenschappen van beide materialen.

Houten kozijnen vervangen

In veel oudere gebouwen zijn de kozijnen van hout. Dat kan mooi zijn en heeft zeker karakter, maar houten kozijnen vragen in de regel ook veel onderhoud. Onder invloed van de weersomstandigheden neemt de beschermende kracht van de verf op de houten kozijnen snel af. Zeker bij grote temperatuurverschillen of wanneer de kozijnen regelmatig in de volle zon staan, kan de verflaag snel dunner worden en gaan afbladderen. Als u daar niets aan doet kan op termijn het hout gaan rotten. 

Het voordeel van kunststof en aluminium kozijnen is dat ze over het algemeen een stuk minder onderhoud nodig hebben dan houten kozijnen. Dit omdat kunststof en PVC minder te lijden heeft onder de weersinvloeden. 

Aluminium en kunststof kozijnen 

Aluminium en kunststof kozijnen zijn sterk, duurzaam en bestand tegen weer en wind. Ze zijn licht van gewicht en gemakkelijk te installeren. Ze zijn ook energiezuinig, omdat ze goed isoleren en helpen om warmte binnen te houden in de winter en koelte binnen te houden in de zomer. Kunststof kozijnen zijn iets beter isolerend dan aluminium kozijnen. 

Kunststof kozijnen gaan meestal iets langer mee dan aluminium kozijnen. 

Geen schilderwerk nodig

Zowel aluminium als kunststof kozijnen hoeven in principe niet geschilderd te worden. Qua onderhoud volstaat het regelmatig schoonmaken van de kozijnen. Zo gaan de materialen jaren mee. 

De prijs van kunststof en aluminium loopt uiteen. Over het algemeen is kunststof goedkoper dan aluminium. 

Bij aluminium kozijnen moet u er wel rekening mee houden dat deze niet met bepaalde grondstoffen in aanraking mogen komen, zoals lood, kalk en cement. Uiteraard weten onze experts precies hoe we dit het beste kunnen aanpakken in uw (nieuw-)bouwproject

Beter beveiligd tegen inbraak 

Wist u dat u met kunststof of aluminium ook beter beveiligd bent tegen inbraak? De hardheid van de materialen maakt dat het moeilijker is om in te breken. Aluminum of kunststof is bijvoorbeeld minder makkelijk met een koevoet kapot te krijgen dan hout. 

Wilt u meer weten over het vervangen van uw kozijnen?

Wilt u weten wat de beste kozijnen zijn voor uw woning of bedrijfspand? Onze vakmensen adviseren u met plezier en vertellen u graag meer over de mogelijkheden en wat de beste keuze voor u is. 

Bij LDL Bouw B.V. hebben we jarenlange ervaring met alle soorten bouwprojecten. Ook voor uw project hebben wij een oplossing op maat. Wij werken altijd met een team van ervaren professionals voor het beste eindresultaat. Na een eerste kennismaking brengen we uw wensen grondig in kaart. Daarna ontvangt u een offerte en een duidelijk plan van aanpak.